Je hebt ze tegenwoordig overal, de welbekende Gokkasten. In verschillende vormen en maten bestaan de Gokkasten al jaren in alle landen over de hele wereld. Wel moet men oppassen met de te veel de Gokkasten opzoeken, want gokken zonder mate kan op lange termijn verslavend worden. Met name de Videoslots van Netent en Betsoft zijn echt van deze tijd en spreken een hoop mensen aan.

Veel mensen die voor de gezelligheid naar een kroeg gaan om een drankje te doen samen met vrienden, gaan later op de avond even een gokje wagen achter de Gokkast.

Als je met mate gaat gokken voor de gezelligheid is er natuurlijk niets aan de hand. Veel mensen kunnen  echter niet op tijd stoppen en raken al hun geld kwijt aan gokken.

Als je jezelf hierin herkent kun je contact opnemen met een verslavingsarts en aangeven dat je leefstijl-problemen hebt en gevoelig bent voor gokken. Zij zullen je hierbij helpen en waarschijnlijk zul in therapie gaan om zo snel mogelijk van je verslaving af te komen op een wijze manier.

In deze moeilijke tijden, wanneer je in therapie bent is het aangeraden om plekken waar je kunt gokken en gokkasten hebt te vermijden.

Je familie en vrienden kunnen je vaak ook steunen om sneller van je problemen af te komen, door je te stimuleren om op de goede dingen in het leven te concentreren zoals: je baan, je kinderen, je opleiding , je familie en de mensen om je heen die dierbaar zijn.

Ook sporten kan een positieve invloed hebben op hoe je je voelt als je worstelt met een verslaving ,in welke vorm dan ook, want het zorgt voor afleiding. Sporten zorget er namelijk vvoor dat je je niet alleen lichamelijk ,maar ook geestelijk beter gaat voelen.  Je komt dan als het ware in een positieve cirkel terecht. Het is zaak dat je zo lang moglijk in deze positieve cirkel blijf zitten. Doe je dit niet, dan ontstaan er problemen.