Ruim 15% van alle Nederlandse huishoudens stappen per jaar over naar een andere energieleverancier. Dat dit percentage elk jaar omhoog gaat is niet zo heel gek. Door middel van een energievergelijk van energieprijzen kan je namelijk een hoop geld overhouden aan het eind van het jaar. Overstappen loont!

Waarom stappen zoveel mensen over?

Het grote aantal overstappers per jaar kan een aantal oorzaken hebben. Zo is de keuzevrijheid enorm op de markt met wel 23 energieleveranciers en het maken van een energievergelijk wordt steeds gemakkelijker. Energie leent zich daarna prima om te vergelijken en energieleveranciers hanteren andere tarieven voor overstappers dan voor bestaande klanten. Zo weet je bijna zeker dat je bij een energievergelijk een goedkoper contract kan vinden.

Overstapvergoeding

Energieleveranciers hebben in vele gevallen een overstapvergoeding in de vorm van een korting of een cadeau. Let wel op dat je deze altijd zelf terugbetaalt tijdens je contract door hogere kosten. Er zijn ook energieleveranciers die deze overstapvergoedingen niet bieden maar juist de boete die je mogelijk bij je overstap ontvangt van je oude energieleverancier naar je nieuwe energieleverancier vergoedt. Hierdoor heb je én geen boete en kun je gebruik maken van lage tarieven. Dat is nog eens mooi meegenomen. Je kunt gemakkelijk zien in het energievergelijk of je nieuwe energieleverancier deze vergoeding geeft.

Een energievergelijk is makkelijk en meer dan vergelijken op prijs

Stroom is stroom en gas is gas. Het zal dezelfde stroom blijven of hij nou door de ene of de andere energieleveranciers wordt geleverd in jouw woning. Je kan wel voor kiezen of je duurzame stroom wilt gebruiken of puur gebruik wil maken van grijze stroom. Misschien hecht je wel veel waarde aan de kwaliteit van de dienstverlening die een energieleverancier levert of maakt het je juist helemaal niet uit dat als je een probleem hebt met je energie dat de energieleverancier je niet helpt en het zelf moet oplossen. Bij een energievergelijk zijn al deze onderdelen voor je op een rijtje gezet en kun je zelf bepalen waar je je keuze op baseert. Een energievergelijk is meer dan vergelijken op prijs. Wil je meer informatie over energie vergelijken klik dan hier.